Odfjell Vineyards

Norska svalklimatsviner i Chile

Historien börjande för ca 25 år sedan när den banbrytande norska skeppsägaren, Dan Odfjell, upptäckte och blev kär i det vackra landskapet i Chile. Han bosatte sig i Maipo Valley som idag är det främsta området för att producera röda svalklimats viner. Området ligger i dal som påverkas av svalkande kustbrisar vilket skapar ett perfekt mikroklimat för att producera vackra viner.
Idag familjen Odfjell ca 85 hektar av Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenère, Syrah, Cabernet Franc och Malbec planterade i Maipo-dalen. De har också förvärvat vingårdar i Cauquenes och Curico med gamla vinstockar av Carignan och Malbec som odlas ekologiskt.

Odfjell strävar efter att skapa viner som verkligen representerar kärnan i deras vingårdar. De är särskilt försiktiga med sina vingårdar med låg avkastning, som hanteras individuellt. De handplockar druvorna med stor försiktighet. Att vara ledande inom progressiv vingårdshantering är viktigt för Odfjell Vineyards. De vill höja vinodlingens image och praxis i Chile och deras mål är att producera de bästa möjliga vinerna samtidigt som de bibehåller sitt engagemang för hållbart jordbruk och "gröna" vinframställningsmetoder. I enlighet med deras mål om "grön" vinframställning och är de nu certifierad av DEMETER som biodynamiska vingårdar.

Odfjell Vineyards implementerar en unik teknik för gravitation, designad av Laurence Odfjell, Dans son, som möjliggör extremt skonsam hantering av druvorna och vinerna. För att uppnå den nödvändiga lutningen för vingården ligger vineriet på en kulle ovanför vingårdarna. Den har byggts in i sluttningen och över 60% av vingården är under marken. Deras unika vineri säkerställer att pumpningen under vinframställningen reduceras till ett absolut minimum, vilket undviker onödig omrörning av vinet. Denna mjuka hantering gör det möjligt för Odfjell Vineyards att bevara alla subtila fruktegenskaper från sina vingårdar till den sista flaskan.